Planerat strömavbrott Nod 2 (Risma, Fritsla) 12 september

Torsdagen den 12 september kommer Vattenfall utföra ett elskåpsbyte i Risma som kommer påverka vår nod 2 genom att de bryter strömmen mellan kl 08.00 – 11.00 med förhoppning om att arbetet kommer gå fortare än så.

Vad innebär då detta?
Förhoppningsvis ingenting, då noden har batteribackup och kommer fortsätta att gå normalt så länge batterierna har kraft kvar. Vi vet inte exakt hur länge den går på batteri dock, därav denna information.

Vad händer om nod2 stannar?
Tyvärr innebär det att större delen av vårt fibernät går ner. Vi har två inkommande internetmatningar men om nod 2 är strömlös blir hela Fritsla utan internet, medan kunder kopplade till nod 4 kommer fortfarande ha internetaccess. Det gäller Kinnahult, Kinna och Gullberg.
Om detta sker (att battererna tar slut) kommer alltså Fritslaområdet bli utan internet en stund, men förhoppningsvis ganska kort tid då arbetet då troligen är i sin slutfas.

Men vi hoppas nartuligtvis att arbetet går fort och problemfritt för Vattenfall och att strömmen kommer tillbaka innan batteribackupen i nod 2 tar slut!